donderdag 5 november 2015

Spectre

Bond, James Bond is terug en de zalen lopen weer vol voor het spektakel.

Daniël Craig betekende een nieuwe start voor het uberbrits icoon, de gentleman-spion, in 'Casino Royal'. De dood van Vesper Lynd blijft nog altijd naspelen na 'Quantum of Solace' en 'Skyfall' waar hij zijn mentor M verliest.

"Spectre" betekent het einde van de zoektocht van Bond naar wie hem achtervolgt. Uiteindelijk is het dat waar iedereen op zit te wachten: wat of wie is Spectre. En laat het ons zo zeggen: dat is een complete sisser. Geen deftige reden, niks. Ook de rol van filmdiva Monica Belluci is even kort als haar kleed op de begrafenis van haar door Bond vermoorde echtgenoot.

Natuurlijk is James Bond spectaculaire stunts,  mooie vrouwen (naast Belluci is het nu aan Léa Seydoux) en geschudde wodka-martini maar het had toch net ietsjes meer mogen zijn qua verhaal. Nu blijft enkel een groots opgezette poging om de macht te grijpen langs computers en inlichtingendiensten (waar kennen we dat nog meer van?) en het eigenlijk maar de vraag is waarom onze evil guy zich uberhaupt nog met Bond wou bezig houden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten